preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Popis udžbenika

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica
"Pripreme za mobilnost učenika u projektu "MIOŠ-KA mobilnosti"

http://ss-mios-ka.skole.hr/?news_hk=1&news_id=930&mshow=925#mod_news

REZULTATI NATJEČAJA ZA SUDJELOVANJE UČENIKA U PROJEKTU „MIOŠ MOBILNOSTI“ 2. grupa – studeni 2021. – Nordhausen, Njemačka

http://ss-mios-ka.skole.hr/?news_hk=1&news_id=878&mshow=925#mod_news

Poziv za uključivanje učenika u projekt Erasmus+ "MIOS mobilnosti"

http://ss-mios-ka.skole.hr/?news_id=855#mod_news

Uspješno proveden Erasmus+ projekt "Nova iskustva = bolja zapošljivost"

http://ss-mios-ka.skole.hr/?news_hk=1&news_id=707&mshow=925#mod_news

Novi EU-projekti mobilnosti učenika!

Poziv profesorima za uključivanje u projekt

Tekst poziva dostupan je ovdje.

 

Poziv za sudjelovanje u projektu „Building professional future 1“

Pozivamo učenike 3. G i H i 4. G i H razreda (građevinski i arhitektonski tehničari) da se prijave za sudjelovanje u projektu. Stručna praksa će se održati od 08.01.2019. do 08.02.2019. godine u Španjolskoj u gradu Zaragozi u suradnji s Udrugom Mundus. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta. Detalje vezane uz prijevu možete vidjeti ovdje.

 

ERASMUS+

Popis i bodovna lista odabranih učenika za sudjelovanje na mobilnosti u sklopu projekta ERASMUS+ (NOVA ISKUSTVA=BOLJA ZAPOŠLJIVOST) nalaze se na oglasnoj ploči škole.

 

Novi EU-projekt mobilnosti učenika!

Obavijest o novom projektu mobilnosti možete pročitati u Pozivu.


Priloženi dokumenti:
obavijest novi projekt.pdf

Uspješan završetak mobilnosti učenika Mješovite industrijsko – obrtničke škole!

Frankfurt na Majni

26.02.2017.-11.03.2017.

Broj projekta: 2016-1-HR01-KA102-021836

 

Na put smo krenuli 26.02.2017. organiziranim prijevozom do zračne luke Zagreb, gdje su odabrani učenici po prvi puta sjeli u avion i već na početku se obogatili novim iskustvom. Mi smo 18 učenika MIOŠ-a i profesorice Kovačić i Cvetkovič Šoštarić. U Frankfurtu nas je dočekao predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza, gospodin Mario Šušak, i odveo nas do smještaja u hostel „Haus der Jugend“. Nakon kratkog odmora, već smo obilazili mjesta kamo će učenici ići na stručnu praksu. Učenice frizerke su smještene u tri salona, učenici keramičari u dvije firme koje se bave postavljanjem keramičkih pločica, a učenici monteri suhe gradnje u dvije firme koje se bave suhom gradnjom. Kroz deset dana stručne prakse učenice frizerke su naučile kako je organiziran rad u velikom frizerskom salonu kroz recepciju. Za njih je bilo novo i to da saloni imaju izrađene letke s ponudama i cijenama njihovih usluga, te da te letke dijele po poštanskim sandučićima. Učenice su upoznale tehnike pranja, njege i masaže kose i vlasišta, nanosile su tople maske i ulja na vlasište, te botoks i keratin. Od tehnika šišanja, posebno su upoznate sa šišanjem dugačke kose. Od tehnika bojanja kose sudjelovale su u bojanju Ombre, Sombre i Balayage. Učile su i plesti pletenice. Učenici monteri suhe gradnje su na više gradilišta radili pripremne radove, postavljali potkonstrukcije i gips kartonske ploče, te gletali spojeve. Izvodili su i suhi estrih i radili spušteni strop. Učenici keramičari su također na više gradilišta sudjelovali u pripremnim radovima za polaganje keramičkih pločica i zidnog kamena, te u postavljanju istih, zatim u fugiranju i završnim radovima. Nastavnice u pratnji su za cijelo vrijeme boravka bile u kontaktu s partnerima u projektu i mentorima u firmama, te su dobivale povratne informacije o učenicima. Svaki dan nakon završetka prakse, učenici i nastavnice su se okupljali i razgovarali o provedenom danu na stručnoj praksi. Od učenika i mentora smo dobili pozitivne povratne informacije o njihovom radu. Neki su dobili i poziv da nakon završetka školovanja dođu raditi u firme u kojima su bili na praksi. Sudjelovali smo i u kulturološkim aktivnostima: posjetili smo MainTower, Prirodoslovni muzej, te zoološki vrt. Osim znanja vezanih za struku, učenici su naučili boraviti u velikoj grupi daleko od roditelja, snalaziti se u stranoj kulturi i na stranom jeziku. Neki učenici su imali zdravstvenih problema, pa smo morali ići liječniku. Dobra stvar je da smo uz propisano osiguranje koje smo imali, dali izraditi i europske iskaznice zdravstvenog osiguranja, jer bismo bez te iskaznice morali platiti liječnički pregled, a onda tražiti povrat od osiguranja. To nažalost ne vrijedi za lijekove na recept, koje smo morali platiti.

Ponosni smo na učenike jer su pokazali odanost projektu i do sada odradili sve zadatke koji su pred njih postavljeni. Preporučujemo sudjelovanje u ovakvim programima, jer stečeno iskustvo doprinosi ne samo razvoju vještina, nego i osobnom razvoju.

Naše aktivnosti uvijek rado poprate i mediji, pa smo imali prilog u Dnevniku TV4 Rijeke – 20:15;   15.03.2017. i na portalima:

http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/25-2-2017/18-ucenika-mios-a-2-tjedna-u-frankfurtu

http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/15-3-2017/ucenici-mios-a-briljirali-u-frankfurtu

http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/mozaik/otvorena-uma-prema-novim-znanjima-i-vjestinama

Slike s mobilnosti možete pogledati u fotogaleriji.

Prof. Mirjana Kovačić

Sufinancirano sredstvima programa Europske Unije Erasmus+

Ova objava odražava isključivo stajalište autora.

Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u njoj sadržane.

"Let's go VET"

Naši učenici spremni za odlazak na stručnu praksu u Njemačku!

U okviru projekta "Let's go VET" kojeg je našoj školi odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, 18 učenika naše škole (10 frizerki, 4 keramičara i 4 montera suhe gradnje) uz dvije nastavnice u pratnji, 26.02.2017. odlaze na stručnu praksu u Frankfurt na Majni, Njemačku. Učenici će na 14-dnevnoj mobilnosti stjecati nova znanja iz svoje struke, upoznati stranu kulturu i strani jezik. Učenici marljivo sudjeluju na jezičnoj, pedagoškoj i kulturološkoj pripremi koja traje od listopada 2016. Učenici su naučili osnove njemačkog jezika, načine snalaženja i ponašanja u Njemačkoj, te su pripremljeni na to da u Njemačkoj predstavljaju svoju školu, svoj grad i Hrvatsku. 

                                                                                      Mirjana Kovačić, prof.

Sufinancirano sredstvima programa Europske Unije Erasmus+

Ova objava odražava isključivo stajalište autora.

Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u njoj sadržane.

 

MIOŠ-u je odobren novi EU-projekt "Let's go VET"!

Pozivamo učenike 2. i 3. razreda smjerova frizer, keramičar i monter suhe gradnje na sudjelovanje u 2-tjednoj stručnoj praksi u Frankfurtu a/M od 26.02.2017. do 11.03.2017. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta.

Trebate imati najmanje uspjeh 3,5 u prethodnom razredu, biti zainteresirani za stručnu praksu, te biti bez pedagoških mjera.

Javiti se možete do petka, 16.09.2016. kod pedagoga ili prof. Bojane Cvetkovič Šoštarić. Više informacija možete dobiti kod voditeljice projekta prof. Mirjane Kovačić na e-mail: germanika6@gmail.com ili osobno.

Veselimo se vašem odazivu!

 

"Let's go VET" - novi projekt mobilnosti za našu školu!

S ponosom objavljujemo da je Agencija za mobilnost i programe EU našoj školi odobrila novi projekt mobilnosti za 18 učenika!

To znači da će za 10 frizerki, 4 keramičara i 4 montera suhe gradnje biti organizirana stručna praksa u odabranim firmama u Frankfurtu na Majni, Njemačka. Dvotjedni boravak na stručnoj praksi planiran je od 26.02.2017. do 11.03.2017.

Pozivamo učenike drugih i trećih razreda gore navedenih zanimanja koji žele steći nova znanja iz struke, upoznati njemački jezik i kulturu i ojačati samopouzdanje da se jave za sudjelovanje.

Troškovi putovanja, smještaja i boravka na stručnoj praksi u potpunosti su pokriveni iz projekta.

Voditeljica projekta

Mirjana Kovačić

preskoči na navigaciju