preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Popis udžbenika

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica
Frizer - JMO

Frizer je jedno od naših najdugovječnijih zanimanja za kojim uvijek imamo velik interes. Frizer za muškarce i žene mora imati određene psihofizičke sposobnosti koje će mu osigurati uspjeh i izdržljivost u poslu.

Mnogi ljudi misle da frizerska struka od djelatnika ne iziskuje veće fizičke napore u obavljanju usluga jer uglavnom vide nasmiješene i prijazne frizere koji rade u čistom, svijetlom i ugodnom ambijentu. Pritom zaboravljaju da frizer mora posjedovati i zavidnu kondiciju i izdržljivost, zadovoljavajuće opće zdravstveno stanje i nesklonost alergijama, deformacijama stopala i kralježnice te kožnim bolestima. Dobar vid također je garancija uspješnog rada. Budući frizer mora biti komunikativan, uredan, kreativan i samokritičan prema svojem radu jer time stječe povjerenje korisnika i uspjeh u radu.

Budući frizer sluša nastavne sadržaje koji će mu pomoći da se razvije u kreativnu stručnu osobu, sposobnu da obavlja sve frizerske usluge. Praktičnom nastavom stječe se preciznost, spretnost i brzina u obavljanju usluga, a teorijski sadržaji su temeljni izvori znanja za njezinu primjenu u praksi.

Dugi niz godina uspješno surađujemo s velikim brojem licenciranih frizerskih salona koje vode vrhunski majstori frizeri prenoseći svoje znanje na učenike, buduće frizere. Frizerska struka napreduje i tehnološki se razvija prema trendovima u modi, estetici i umjetnosti.

Frizer mora pratiti promjene i inovacije kako bi bio što napredniji i uspješniji u svojem zanimanju, a to postiže stalnim usavršavanjem. Frizer je vrlo kreativno zanimanje kojim možemo pokazati vještinu i umijeće uljepšavanja i njegovanja ljepote tijela.

preskoči na navigaciju