preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Popis udžbenika

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica
Fotograf - JMO

Fotograf pruža usluge fotografi ranja studijskih portreta, krajolika, arhitekture, snimanja reportažne i reklamne fotografije te raznih manifestacija i događaja poput modnih revija, vjenčanja, krstitki, prve pričesti i slično. Odgojno-obrazovni program za zanimanje fotograf sastoji se od općeobrazovnoga dijela i strukovnoga dijela (program naukovanja).


Tijekom obrazovanja osposobljavamo učenike za efikasno, stručno i kreativno obavljanje poslova u sklopu fotografskog zanimanja i pripremamo ih za usavršavanje u struci.


Učenici će poznavati sigurnu i pravilnu uporabu sredstava za rad te ovladati principima zaštite na radu. Bitno je poštivati sigurnosne propise i razvijati ekološku svijest.


Stječu osnovna znanja o povijesti i razvoju fotografije kroz stručne predmete poput fotografije, digitalne fotografije i tehnike snimanja. Uče se koristiti fotoaparatima, rasvjetom i strojevima za izradu fotografije.


Savladavaju osnovne vještine i znanja o prijenosu, pohrani i obradi digitalnih fotografija u programu za uređivanje fotografija.


Stječu potrebno znanje za korištenje digitalnog fotoaparata, računala, skenera i printera kao i osnovna znanja iz kinematografije i videa.


Učenike se potiče razvijati estetske kriterije i profesionalnu etiku te kako koristiti stručnu literaturu te se razvija samostalnost, ustrajnost, korektnost, inovativnost i odgovornost u radu.

 

U sklopu obrazovanja sudjeluju i u raznim aktivnostima poput:


- posjeti fotografskim izložbama
- posjeti kulturnim, sportskim i društvenim događajima u gradu Karlovcu
- sudjelovanje na fotografskim natječajima
- terenska nastava (npr. fotografi ranje arhitekture, noćne snimake, reportaže i slično)
- sudjelovanje u raznim događajima poput modnih revija i biranja miss

Trajanje obrazovanja: 3 godine.

preskoči na navigaciju