preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Popis udžbenika

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica
Riječ ravnateljice

RIJEČ RAVNATELJICE

Mješovita industrijsko-obrtnička škola je srednja strukovna škola prvenstveno orijentirana na obrtnička zanimanja. Potreba za obrazovanjem obrtnika stara je kao i njezin grad u kojem je obrt temelj rasta i razvoja kako u prošlosti tako i sada.

Od obrtničkih zanimanja to su: mesar, pekar, pediker, kozmetičar, fotograf, soboslikar- ličilac, autolakirer, frizer, keramičar, monter suhe gradnje, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, zidar.

Školovanje u tim zanimanjima bilo bi nemoguće bez dobre i kvalitetne suradnje s obrtnicima i poduzećima u kojima su učenici na praksi. Usprkos dobrim i stručnim nastavnicima, opremljenim praktikumima, dobrim poslodavcima i stručnim učiteljima, imamo problem s upisom učenika u ta perspektivna i deficitarna zanimanja.

U školi se odvija obrazovanje u tehničkim četverogodišnjim zanimanjima koja su vrlo atraktivna zanimanja u sektoru graditeljstva: arhitektonski i građevinski tehničar.

Prepoznatljivost škole je i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju kroz tri zanimanja: pomoćni cvjećar, pekar i polagač keramičkih pločica. Ponosni smo na trud učenika te njihov uspjeh koji je rezultat uspješne inkluzije.

MISIJA ŠKOLE JE: Pružiti učenicima ugodno i radno okruženje u kojemu će stjecati vještine i znanja, razvijati sposobnosti za ulazak u svijet rada ili nastavak daljnjeg školovanja.

Svakodnevno smo suočeni s izazovima provođenja te misije. Raditi u polivalentnoj školi kao što je naša velik je izazov na profesionalnom i osobnom polju. Od nastavnika se traži ne samo stručnost već i velika ljudskost. Možemo se pohvaliti da 60 naših nastavnika svakodnevno uspješno provodi tu misiju.

Biti učenik naše škole također je velik izazov. U zahtjevnim godinama odrastanja i sazrijevanja nije jednostavno biti učenik i naučnik od kojega se mnogo očekuje. Naša škola pruža mjesto gdje razumijemo učenika sa svim njegovim vrlinama i manama, postavljamo granice koje ne smije prijeći i pomažemo mu kakobi došao do prve diplome.

Obrazujemo i odgajamo učenike koji će postati ljudi spremni suočavati se s izazovima koji ih čekaju u svijetu rada i daljnjeg školovanja.

preskoči na navigaciju